Leak ukazuje možný dizajn Galaxy S25 Ultra

Každý rok, medzi januárom a februárom, spoločnosť Samsung otvára novú sezónu smartfónov. Tradične ako prvý veľký výrobca predstavuje svoje špičkové modely série Galaxy S. To isté sa očakáva aj na jar 2025. Doteraz zostávalo v tajnosti, čo fanúšikovia môžu očakávať od príchodu Galaxy S25. Avšak, webová stránka Androidheadline.com v spolupráci s dobre informovaným insiderom Steveom Hemmerstofferom, známym pod prezývkou @Onleaks, teraz poskytuje konkrétny pohľad na dizajn nového modelu Galaxy S25 Ultra.

Hemmerstoffer vytvoril množstvo počítačom generovaných obrázkov a 360-stupňové video, ktoré údajne vychádzajú z originálnych 3D modelov spoločnosti Samsung. Ak sa tieto obrázky ukážu ako presné, Galaxy S25 Ultra sa bude môcť pochváliť novým dizajnom, ktorý sa výrazne líši od súčasného Galaxy S24 Ultra. Zatiaľ čo predchádzajúci model mal ostré rohy, ktoré sa odlišovali od bežného vzhľadu smartfónov, nový model sa zdá byť bližšie k mainstreamovému dizajnu s oblými rohmi. Rám zariadenia je však hranatejší, čo priblíži vzhľad celého zariadenia k štandardným modelom série Galaxy S.

Dizajn zatiaľ nie je definitívny

Na zadnej strane zariadenia sú zmeny menej výrazné. Kamerový modul zostáva v podstate rovnaký ako na Galaxy S24 Ultra, s mierne zväčšenými krúžkami okolo jednotlivých objektívov. Nie je však isté, či tento dizajn bude finálny. Ďalší známy informátor, používateľ X (predtým Twitter) Ice Universe, v reakcii na tento únik uviedol, že dizajn krúžkov kamier ešte nie je finálny a prezentovaná verzia je založená na špekuláciách. Rovnako spomenul, že tenší rám displeja v porovnaní so S24 Ultra nemusí byť správne zobrazený.

Hemmerstoffer ďalej uviedol, že S25 Ultra bude vybavený novým 1/2,52-palcovým ultraširokouhlým senzorom s pixelmi veľkými 0,7 mikrometrov a clonou f/1.9. Inak sa kamerový modul nemení. Podľa tohto úniku bude Galaxy S25 Ultra vážiť 219 gramov, čo je o 13 gramov menej ako súčasný model. Zariadenie bude mať rozmery 162,8 x 77,6 x 8,2 milimetrov, teda bude štíhlejšie a kompaktnejšie, aj keď veľkosť displeja zostáva na 6,8 palca. Ak sa potvrdia predchádzajúce špekulácie, Galaxy S25 Ultra bude poháňané nepredstaveným čipom Snapdragon 8 Gen 4 od Qualcommu a bude mať batériu s kapacitou 5 000 mAh.