Netflix zvyšuje ceny predplatného na Slovensku: Koľko budú nové balíčky stáť?

Streamovacia služba Netflix zvyšuje ceny všetkých balíčkov, ktoré sú dostupné na slovenskom trhu.

Netflix prvýkrát od svojho vstupu na Slovensko upravuje ceny všetkých troch hlavných predplatných balíčkov. Tento krok prichádza v čase, keď viaceré streamingové platformy po celom svete hľadajú spôsoby, ako zvýšiť svoje príjmy a reagovať na rastúce náklady. „Keďže neustále pridávame nové TV programy, filmy a zavádzame nové funkcie, naše predplatné a ceny sa môžu meniť. Upravujeme ich aj podľa miestnych trhových podmienok, ako napríklad daňové a inflačné zmeny,“ uviedol Netflix k zvýšeniu cien.

Zdražovanie sa týka všetkých troch hlavných balíčkov. Pri dvoch lacnejších balíčkoch ide o zvýšenie o 1,5 eura mesačne, zatiaľ čo najdrahší balíček zdražel o 2 eurá, čo predstavuje výrazný nárast ceny za službu. Zmeny sa postupne dotknú všetkých zákazníkov.

Nové ceny balíčkov

Zvýšenie cien sa dotýka nasledujúcich predplatných balíčkov:

  • Basic balíček: Tento balíček umožňuje sledovanie obsahu na jednom zariadení v HD kvalite (720p). Po zdražení stojí o 1,5 eura viac mesačne.
  • Standard balíček: Poskytuje možnosť sledovať obsah na dvoch zariadeniach súčasne vo Full HD kvalite (1080p). Cena tohto balíčka stúpla o 1,5 eura mesačne.
  • Premium balíček: Najdrahší balíček, ktorý umožňuje sledovanie na štyroch zariadeniach naraz v Ultra HD kvalite, zdražel o 2 eurá mesačne.

Najprv sa zvýšenie cien dotkne nových zákazníkov, ktorí si zakúpia nové predplatné. Pre existujúcich klientov budú nové ceny uplatnené postupne počas nasledujúcich týždňov. Zákazníci budú o zmenách informovaní prostredníctvom e-mailu alebo notifikácie v aplikácii.

V poslednom období zvýšili ceny aj iné streamingové služby, ako napríklad SkyShowtime, Disney+ a Max, ktoré nahradilo HBO Max.

Zdieľanie účtov obmedzené

Pred rokom Netflix zrušil možnosť zdieľania účtov mimo jednej domácnosti. Ľuďom, ktorí žijú mimo domácnosti, odporučil, aby si zakúpili vlastné predplatné. Prechod na vlastné účty bol uľahčený tým, že bolo možné migrovať celý profil, vrátane histórie sledovania.

Na Slovensku nie je možné zdieľať účet za príplatok pre jedného alebo dvoch členov domácnosti, ako je to možné v niektorých iných krajinách. Táto možnosť nie je dostupná ani v Chorvátsku, Indonézii či Keni